Părerea doctorului Marek despre operatia de implant mamar cu silicon
Am creeat pentru dumneavoastra poate cea mai perfectă operație de marire a sanilor prin implant mamar cu silicon. De ce?
1. rezultate durabile în timp, peste 20-30 ani, fără retușuri sau corecții;
2. riscuri foarte mici, aproape de zero;
3. cea mai modernă intervenție cu ajutorul laserului chirurgical;
4. operație fără dureri. Tratamentul post operatoriu al durerii realizat cu laserul terapeutic cuantic;
5. tratamentul eventualelor cicatrici cu ajutorul laserului Fraxel Repair CO2;
6. confort postoperator de 2 săptămâni cu ajutorul laserului terapeutic Sciton;
7. pacienta își alege singură volumul dorit, evaluându-se în oglindă sub îndrumarea doctorului Marek Vâlcu. Nu există un volum anume prestabilit. Corpul fiecărei paciente acceptă un volum al implantului între 250cc și 450cc. Mușchiul pectoral este plat, sub el neexistând spațiul necesar viitorului implant. Însă acest mușschi se va întinde în mod particular de la individ la individ, iar toate țesuturile de deasupra vor reacționa inpredictibil în funcție de foarte mulți parametri biologici cum ar fi: vârsta, elasticitate, ptoza glandulară, consistența glandei etc. De aceea experiența și gradul de înțelegere ale chirurgului sunt determinante.
8. Reoperabilitatea la 5 ani sub 1% (în Europa și America procentul ese peste 35%)
În detaliu riscurile sunt foarte mici datorită:
- unei experiențe imense care duce la timpii operatorii mici circa 30 min (complicațiile apar și de la durata operației, timpul în care pacientul se află sub anestezie generală).
- alegerii unui tip de operație modern, cu cele mai puține complicatii.
- unei echipe foarte performantă pentru anestezie.
- folosirii unui Laser chirurgical care taie țesuturi și coagulează sângele.
După operație pacienta este tratată cu un Laser terapeutic cuantic până nu va mai resimți durere. Eventual o mica jenă trecătoare.
Postoperator, la interval de 3 zile, se va face tratament cu Laser terapeutic Sciton pentru vindecare rapidă și pentru o stare foarte bună locală cât și generală.
Contractura capsulară: riscul întâlnit la noi este de 0,2% pe următorii 10 ani (oriunde în Europa sau America riscul pleaca de la 15% și poate ajunge la peste 50%). Acest rezultat mic este datorită înțelegerii profunde a fenomenului de aceptare a unui implant. Masajul mamar timp pe durata primului an reduce la 0% contractura capsulară.
Serom tardiv: mărirea unui sân cu circa 500 mililitri, cânva în următorii 20 ani 500 grame, se rezolvă DOAR CU TRATAMENT. (Riscul nostru 0,1%. În Europa cca 1%)
În postoperator nu sunt dureri, dar disconfortul se poate reduce cu ajutorul Lasererului terapeutic Sciton.
Vânătăi aproape inexistente, care dispar în 14 zile, fata nu se edematiaza(umfla) deloc,ca urmare a tehnicii personalizate ,si a experientei chirurgului.
Reoperabilitatea este numărul de solicitări de corecție. Retuș în intervalul de 5 ani postoperatoriu, iar procentul nostru nu depășește 0,8%.
În acest fel avem un grad de satisfactie de peste 97%.
Atenţie!
Un implant mamar nu ridică sânii ci oferă volum şi formă
Pentru ridicarea sânilor este nevoie de o interventie chirurgicala de lifting mamar.
Despre operatia de marire a sanilor
Operatia de implant mamar are ca scop introducerea unor proteze preformante sub muşchiul pectoral cu creşterea volumului mamar şi îmbunătăţirea aspectului estetic al sânilor. Intervenţia se adresează pacientelor cu sânii mici şi disproportionaţi cu volumul toracic, cu scopul măririi volumului sânilor şi armonizării cu toracele sau pacientelor care doresc o mărire accentuată a volumului mamar.
Totodată, se adresează hipoplaziei mamare (o dezvoltare incompletă a sânului care rămâne mic) unilateral sau bilateral, a geneziei mamare (nedezvoltarea sânului) unilateral sau bilateral, şi în cazul reconstrucţiilor mamare după amputaţii mamare în cancerul de sân.
Ca în orice operatie chirurgicală de marire a sanilor este nevoie de timp pentru a vedea rezultatul final. In general, dupa 2-3 luni, timp în care implantul îşi face loc şi organismul îl acceptă.
Despre proteza mamară Mentor
Acest obiectiv se realizează utilizând proteze mamare Mentor (folosite de clinica noastră) de forme şi mărimi adaptate proporţiilor sân-torace, sau la cererea pacientei. În general se folosesc proteze cu un volum cuprins între 250cc şi 400cc, de formă rotundă sau anatomică.
Conţinutul acestor proteze este reprezentat de gel coeziv, având capacitatea de a se comporta aproape ca un sân natural (mişcare, consistenţă).
Siliconul
Siliconul este un material sintetic areactiv în organism, nu reacţionează chimic, electric, imunitar, alergic şi este folosit de peste 50 ani fără probleme sau complicaţii notabile. Interferenţele siliconului cu cancerul mamar sunt un alt aspect greşit interpretat. Implantul cu silicon nu interacţionează cu ţesuturile înconjurătoare deci inducţia neoplasmului mamar de către acesta este o supoziţie nedovedită ştiinţific.
Despre incizii
Instalarea implantelor se face printr-o incizie de 3-5 cm la nivelul şanţului submamar.
De reţinut legat de marirea sanilor (augmentarea mamara)
Augmentare mamara sau marirea sanilor prin cresterea volumului mamar (implantul cu silicon) se face în primul rând cu proteze mamare cu conţinut siliconic sau cu ser fiziologic.
Este posibilă augmentarea mamara cu grăsime autologă recoltată şi prelucrată de la acelaşi pacient dar cantităţile sunt mici şi prezintă numaroase riscuri. Siliconul este un material inert, care nu induce cancer mamar sau boli autoimune. Cea mai des întâlnită complicaţie este contracţia capsulară care diagnosticată la timp poate fi tratată medicamentos cu succes, riscul de contracţie capsulară fiind sub 1%.
În cazul implanturilor în formă anatomică există un risc, puţin probabil, de a se răsuci datorită faptului că având forma de lacrimă, la un moment dat îşi poate găsi o altă poziţie faţă de cea normală, această problemă se rezolvă prin repoziţionare.
Consultul şi analizele medicale
Pacienta va descrie istoricul medical insistând asupra problemelor medicale ale sânului, dureri, inflamaţii, mastite în antecedente, intervenţii chirurgicale, antecedente personale fiziologice, număr de naşteri, de avorturi, perioada de alăptare, instalarea primei menstre, a climacteriului, tipuri de anticoncepţionale folosite.
Pacienta va primi toate informaţiile necesare cu privire la tipurile de implante mamare, la modalităţile de introducere, la complicaţiile care pot surveni, la cicatricile restante şi i se va alege implantul mamar care îi satisface maximal aşteptările şi dorinţele.
Analize preoperatorii necesare sunt analize ale sângelui, ale urinei, examen radiologic al sânului, mamografie/scopie, examinarea de către un medic specialist oncolog.
Analize medicale obligatorii
- analize de sânge: hemoleucograma, teste de coagulare (pt, aptt, inr, ts, tc), uree, glicemie, electroliţi (Na, K, Ca, Mg), bilirubină (directă, indirectă, totală), colesterol (total, HDL, LDL), transaminaze (ALT, AST), trigliceride, electroforeza proteinelor serice, proteina C reactivă, proteine totale, VSH, ASLO, fibrinogen, factor reumatoid, teste tiroidă (T3, T4, TSH, Anti-TPO), markeri hepatita B şi C, HIV;
- sumar de urină ;
- radiografie pulmonară;
- eletrocardiogramă;
- ecografie mamară.
Atenţie! Analizele medicale sunt valabile doar o luna de la data eliberarii lor.
Pregătirea dumneavoastră pentru intervenţie
- în cadrul consultaţiei vi se recomandă o serie de analize şi investigaţii medicale;
- este indicat să vă calculaţi menstruaţia astfel încât, să nu fiţi cu 7 zile înainte de ciclu sau în primele 3 zile de sângerare;
- în ziua intervenţiei este interzis să beţi apă sau să mâncaţi cu 6 ore înainte de ora stabilită;
- opriţi fumatul cu 2 săptămâni înainte de intervenţie;
- vă rugăm să ne anunţaţi dacă luaţi medicamente, ce fel de medicamente precum şi motivul pentru care le luaţi;
- dacă ştiţi că aveţi probleme medicale vă rugăm să ne anunţaţi: alergii, diabet, cancer, valvulopatii, cardiopatie ischemică etc.
Intervenţia chirurgicala de marire a sanilor cu implant de silicon
Intervenţia chirurgicala de marire a sanilor cu implant de silicon se realizează sub anestezie generală şi durează o oră. Calea de abord este singura cicatrice lăsată în urma acestei intervenţii. Poziţionarea implantului sub muşchiul pectoral are mai multe avantaje şi anume, conturul implantului nu se vede, incidenţa scăzută a contracţiei mamare, stabilitate mai mare în spaţiul care i-a fost destinat, e cea mai sigură şi trainică metodă.
Sutura inciziei se face cu fire rezorbabile care nu sunt vizibile la suprafaţa pielii şi nu necesită extragere.
Postoperator
Se recomandă aplicaţii locale reci (pungă cu gheaţă) şi evitarea mişcărilor ample ale braţelor în special în primele 6-7 zile. Antibioterapia profilactică intra şi postoperatorie asociată cu măsuri chirurgicale riguroase de montare a implanturilor constituie mijloace sigure de combatere a complicatiilor septice. Aspectul final al cicatricii poate fi apreciat după 8-12 luni şi este strâns legat de particularităţile fiecărui individ de a organiza cicatrici.
Care este costul (pretul ) unei operatii estetice de marire a sanilor cu implant mamar?
Pretul incepe de la 3099 euro.
Pentru un pret (cost) exact al unei operatii de implant mamar (marirea sanilor), suna si programeaza-te la o consultatie!
Costul consultatiei este de 200 lei
Pentru o programare la Clinica Silhouette din Bucuresti
Telefoane: 0722.651.965 , 021-233.98.38, 021.233.98.48
Ne gasiti in Strada Putul lui Zamfir, numarul 11, din Bucuresti, sector 1.
Preturi la alte operatii estetice sau tratamente
Pret Tratamentul ridurilor cu botox
Pret Tratamentul riduri cu acid hialuronic
Recomandări
Se recomandă masajul local cu unguent antiinflamator pentru reducerea disconfortului în prima perioadă şi pentru prevenirea contracţiei capsulare. Viaţa sexuală normală poate fi reluată la 3 săptămâni postoperator. Mersul cu avionul post operator nu induce riscuri pentru pacientă. Îngrijirile igienice normale pot fi reluate după 5-7 zile postoperator, obligaţiile sociale şi profesionale după 7-10 zile postoperator.
Complicaţii
Complicaţiile sunt în general minime, cea mai neplăcută problemă este eclatarea cicatricilor şi nevoia de revizuire cicatriceală după un interval minim de 6 luni. Alte complicaţii: hematomul, seromul, suprainfectarea, mici necroze cutanate uşor rezolvabile prin tratament.
Rezultate
Rezultatele sunt de lungă durată. Utilizarea implantelor nu contraindică sarcina şi alăptarea. Ele sunt posibile după minim 3 luni postoperator cu menţiunea că după aproximativ 12 luni de la naştere de multe ori este necesară o consultaţie şi o revizuire a formei şi poziţiei implantului mamar sau a sânului.