Implant mamar – Implant silicon – Marire sani

Părerea doctorului Marek despre Implant mamar cu silicon


Am creeat pentru dumneavoastră poate cea mai perfectă operație de marire a sanilor cu implant mamar cu silicon ! De ce?
1. rezultate durabile în timp, peste 20-30 ani, fără retușuri sau corecții;
2. riscuri foarte mici, aproape de zero;
3. cea mai modernă intervenție cu ajutorul laserului chirurgical;
4. operație fără dureri. Tratamentul post operatoriu al durerii realizat cu laserul terapeutic cuantic;
5. tratamentul eventualelor cicatrici cu ajutorul laserului Fraxel Repair CO2;
6. confort postoperator de 2 săptămâni cu ajutorul laserului terapeutic Sciton;
7. pacienta își alege singură volumul dorit, evaluându-se în oglindă sub îndrumarea doctorului Marek Vâlcu. Nu există un volum anume prestabilit. Corpul fiecărei paciente acceptă un volum al implantului între 250cc și 450cc. Mușchiul pectoral este plat, sub el neexistând spațiul necesar viitorului implant. Însă acest mușschi se va întinde în mod particular de la individ la individ, iar toate țesuturile de deasupra vor reacționa inpredictibil în funcție de foarte mulți parametri biologici cum ar fi: vârsta, elasticitate, ptoza glandulară, consistența glandei etc. De aceea experiența și gradul de înțelegere ale chirurgului sunt determinante.
8. Reoperabilitatea la 5 ani sub 1% (în Europa și America procentul ese peste 35%)
În detaliu riscurile sunt foarte mici datorită:
- unei experiențe imense care duce la timpii operatorii mici circa 30 min (complicațiile apar și de la durata operației, timpul în care pacientul se află sub anestezie generală).
- alegerii unui tip de operație modern, cu cele mai puține complicatii.
- unei echipe foarte performantă pentru anestezie.
- folosirii unui Laser chirurgical care taie țesuturi și coagulează sângele.
După operație pacienta este tratată cu un Laser terapeutic cuantic până nu va mai resimți durere. Eventual o mica jenă trecătoare.
Postoperator, la interval de 3 zile, se va face tratament cu Laser terapeutic Sciton pentru vindecare rapidă și pentru o stare foarte bună locală cât și generală.
Contractura capsulară: riscul întâlnit la noi este de 0,2% pe următorii 10 ani (oriunde în Europa sau America riscul pleaca de la 15% și poate ajunge la peste 50%). Acest rezultat mic este datorită înțelegerii profunde a fenomenului de aceptare a unui implant. Masajul mamar timp pe durata primului an reduce la 0% contractura capsulară.
Serom tardiv: mărirea unui sân cu circa 500 mililitri, cânva în următorii 20 ani 500 grame, se rezolvă DOAR CU TRATAMENT. (Riscul nostru 0,1%. În Europa cca 1%)
În postoperator nu sunt dureri, dar disconfortul se poate reduce cu ajutorul Lasererului terapeutic Sciton.
Vânătăi aproape inexistente, care dispar în 14 zile, fata nu se edematiaza(umfla) deloc,ca urmare a tehnicii personalizate ,si a experientei chirurgului.
Reoperabilitatea este numărul de solicitări de corecție. Retuș în intervalul de 5 ani postoperatoriu, iar procentul nostru nu depășește 0,8%.
În acest fel avem un grad de satisfactie de peste 97%.


 

Atenţie!

Un implant mamar nu ridică sânii ci oferă volum şi formă


Pentru ridicarea sânilor este nevoie de lifting mamar.


Despre intervenţie


Intervenţia implant mamar are ca scop introducerea unor proteze preformante sub muşchiul pectoral cu creşterea volumului mamar şi îmbunătăţirea aspectului estetic al sânilor. Intervenţia se adresează pacientelor cu sânii mici şi disproportionaţi cu volumul toracic, cu scopul măririi volumului sânilor şi armonizării cu toracele sau pacientelor care doresc o mărire accentuată a volumului mamar.
Totodată, se adresează hipoplaziei mamare (o dezvoltare incompletă a sânului care rămâne mic) unilateral sau bilateral, a geneziei mamare (nedezvoltarea sânului) unilateral sau bilateral, şi în cazul reconstrucţiilor mamare după amputaţii mamare în cancerul de sân.
Ca în orice intervenţie chirurgicală este nevoie de timp pentru a vedea rezultatul final, în general, de 2-3 luni, timp în care implantul îşi face loc şi organismul îl acceptă.

Despre proteza mamară


Acest obiectiv se realizează utilizând proteze mamare Mentor (folosite de clinica noastră) de forme şi mărimi adaptate proporţiilor sân-torace, sau la cererea pacientei. În general se folosesc proteze cu un volum cuprins între 250cc şi 400cc, de formă rotundă sau anatomică.
Conţinutul acestor proteze este reprezentat de gel coeziv, având capacitatea de a se comporta aproape ca un sân natural (mişcare, consistenţă).

Despre incizii


Instalarea implantelor se face printr­-o incizie de 3-5 cm la nivelul şanţului submamar.

De reţinut legat de marirea sanilor


Augmentare mamară - mărirea volumului mamar (implantul) - se face în primul rând cu proteze mamare cu conţinut siliconic sau cu ser fiziologic.
Este posibilă augmentarea cu grăsime autologă recoltată şi prelucrată de la acelaşi pacient dar cantităţile sunt mici şi prezintă numaroase riscuri. Siliconul este un material inert, care nu induce cancer mamar sau boli autoimune. Cea mai des întâlnită complicaţie este contracţia capsulară care diagnosticată la timp poate fi tratată medicamentos cu succes, riscul de contracţie capsulară fiind sub 1%.
În cazul implanturilor în formă anatomică există un risc, puţin probabil, de a se răsuci datorită faptului că având forma de lacrimă, la un moment dat îşi poate găsi o altă poziţie faţă de cea normală, această problemă se rezolvă prin repoziţionare.

Consultul şi analizele medicale


Pacienta va descrie istoricul medical insistând asupra problemelor medicale ale sânului, dureri, inflamaţii, mastite în antecedente, intervenţii chirurgicale, antecedente personale fiziologice, număr de naşteri, de avorturi, perioada de alăptare, instalarea primei menstre, a climacteriului, tipuri de anticoncepţionale folosite.
Pacienta va primi toate informaţiile necesare cu privire la tipurile de implante mamare, la modalităţile de introducere, la complicaţiile care pot surveni, la cicatricile restante şi i se va alege implantul mamar care îi satisface maximal aşteptările şi dorinţele.
Analize preoperatorii necesare sunt analize ale sângelui, ale urinei, examen radiologic al sânului, mamografie/scopie, examinarea de către un medic specialist oncolog.

Analize obligatorii


- analize de sânge: hemoleucograma, teste de coagulare (pt, aptt, inr, ts, tc), uree, glicemie, electroliţi (Na, K, Ca, Mg), bilirubină (directă, indirectă, totală), colesterol (total, HDL, LDL), transaminaze (ALT, AST), trigliceride, electroforeza proteinelor serice, proteina C reactivă, proteine totale, VSH, ASLO, fibrinogen, factor reumatoid, teste tiroidă (T3, T4, TSH, Anti-TPO), markeri hepatita B şi C, HIV
- sumar de urină
- radiografie pulmonară
- eletrocardiogramă
- ecografie mamară.
Atenţie! Analizele sunt valabile 1 luna de la data eliberarii lor.

Pregătirea dumneavoastră pentru intervenţie


- în cadrul consultaţiei vi se recomandă o serie de analize şi investigaţii medicale;
- este indicat să vă calculaţi menstruaţia astfel încât, să nu fiţi cu 7 zile înainte de ciclu sau în primele 3 zile de sângerare;
- în ziua intervenţiei este interzis să beţi apă sau să mâncaţi cu 6 ore înainte de ora stabilită;
- opriţi fumatul cu 2 săptămâni înainte de intervenţie;
- vă rugăm să ne anunţaţi dacă luaţi medicamente, ce fel de medicamente precum şi motivul pentru care le luaţi;
- dacă ştiţi că aveţi probleme medicale vă rugăm să ne anunţaţi: alergii, diabet, cancer, valvulopatii, cardiopatie ischemică etc.

Intervenţia chirurgicală de augmentare mamara


Intervenţia chirurgicală de marire sani (augmentare mamara) se realizează sub anestezie generală şi durează o oră. Calea de abord este singura cicatrice lăsată în urma acestei intervenţii. Poziţionarea implantului sub muşchiul pectoral are mai multe avantaje şi anume, conturul implantului nu se vede, incidenţa scăzută a contracţiei mamare, stabilitate mai mare în spaţiul care i-a fost destinat, e cea mai sigură şi trainică metodă.
Sutura inciziei se face cu fire rezorbabile care nu sunt vizibile la suprafaţa pielii şi nu necesită extragere.

Postoperator


Se recomandă aplicaţii locale reci (pungă cu gheaţă) şi evitarea mişcărilor ample ale braţelor în special în primele 6-7 zile. Antibioterapia profilactică intra şi postoperatorie asociată cu măsuri chirurgicale riguroase de montare a implanturilor constituie mijloace sigure de combatere a complicatiilor septice. Aspectul final al cicatricii poate fi apreciat după 8-12 luni şi este strâns legat de particularităţile fiecărui individ de a organiza cicatrici.