Abdominoplastie – Indepartare exces piele si grasime

Despre intervenţia de abdominoplastie


Interventia chirurgicală ce se numeste abdominoplastie este operatia prin care se îndepărtează excesul de piele şi grăsime din regiunea mijlocie şi inferioară a abdomenului. Procedura poate ameliora semnificativ aspectul acestuia: elimină pielea încreţită şi aplatizează abdomenul.
Abdominoplastia se adresează atât bărbaţilor, cât şi femeilor care prezintă un surplus tegumentar, care nu se poate îndepărta prin dietă sau exerciţii fizice. Abdominoplastia poate fi de mare ajutor femeilor care au născut şi au rămas cu exces de piele în zona abdomenului.Principiul metodei


Intervenţia chirurgicală durează aproximativ două ore, în funcţie de zona care trebuie excizată. Chirurgul va face o incizie de-a lungul abdomenului inferior pe linia de deasupra pubisului. A doua incizie se va face pentru a elibera ombilicul de ţesutul înconjurător, daca este necesar.

Consultul şi analize


Pacientul va descrie istoricul medical insistând asupra problemelor medicale in coagularea sângelul, evoluţia cicatricilor, a infecţiilor intercurente. Pacientul trebuie să işi formeze o părere cât mai reală despre posibilităţile tehnicii, despre intervenţie şi perioada de recuperare.

Analize obligatorii


- analize de sânge: hemoleucograma, teste de coagulare (pt, aptt, inr, ts, tc), uree, glicemie, electroliţi (Na, K, Ca, Mg), bilirubină (directă, indirectă, totală), colesterol (total, HDL, LDL), transaminaze (ALT, AST), trigliceride, electroforeza proteinelor serice, proteina C reactivă, proteine totale, VSH, ASLO, fibrinogen, factor reumatoid, teste tiroidă (T3, T4, TSH, Anti-TPO), markeri hepatita B şi C, HIV
- sumar de urină
- radiografie pulmonară
- eletrocardiogramă.
Atenţie! Analizele sunt valabile 1 luna de la data eliberarii lor.

Pregătirea dumneavoastră pentru intervenţie


În cadrul consultaţiei vi se recomandă o serie de analize şi investigaţii medicale.
Pentru doamne, este indicat să vă calculaţi menstruaţia astfel încât, să nu fiţi cu 7 zile înainte de ciclu sau în primele 3 zile de sângerare.
În ziua intervenţiei este interzis să beţi apă sau să mâncaţi cu 6 ore înainte de ora stabilită.
Opriţi fumatul cu 2 săptămâni înainte de intervenţie.
Vă rugăm să ne anunţaţi dacă luaţi medicamente, ce fel de medicamente precum şi motivul pentru care le luaţi.
Dacă ştiţi că aveţi probleme medicale vă rugăm să ne anunţaţi: alergii, diabet, cancer, valvulopatii, cardiopatie ischemică etc.

Ca un concept de frumusete extinsa a siluetei, operatia poate fi combinata si cu interventia de lipoaspiratie pentru coapse, fese, solduri, brate sau gat.

Recomandări


După o perioadă de aproximativ 3-6 luni, cicatricile se aplatizează şi se deschid la culoare. Vă recomandăm să evitaţi expunerea la soare timp de un an de la operaţie, pentru a nu se produce pigmentarea cicatricilor. Cicatricile nu vor dispărea niciodată complet, dar pot fi mascate de chilot şi de costumul de baie. Dacă sunteţi fumător, vă recomandăm să renunţaţi la fumat cel puţin cu câteva săptămâni înainte de operaţie dar şi după. Din cauza circulaţiei cutanate deficitare, riscul apariţiei tulburărilor de vascularizaţie este mai mare. De asemenea, nicotina întârzie vindecarea.

Complicaţii


În cazul oricărei intervenţii chirurgicale, pot apărea complicaţii precum: reacţii alergice, hemoragii, infecţii, tromboze.