Lifting facial

Lifting facial cu fire resorbabile PDO


Interventia de lifting facial cu fire de suspensie resorbabile are ca scop eliminarea excesului tegumentar facial, repoziţionarea sistemului musculoaponevrotic al feţei, eliminarea ridurilor de la nivelul obrazului şi gatului. O dată cu înaintarea în vîrstă procesul de îmbătrânire se manifestă prin micşorarea scheletului facial, prin modificarea distribuţiei depozitelor de grăsime faciale, prin modificarea tonicităţii musculare si prin scăderea elasticităţii tegumentelor faciale. În acest fel pielea feţei devine în exces şi duce la formarea ridurilor, pungilor, a pliurilor noi şi accentuarea celor preexistente. Este evident că este necesară o eliminare a excesului de tegument facial.
Modern, o dată cu perfecţionarea tehnicilor chirurgicale, s-a ajuns la modificarea radicală a tehnicii propriu-zise. Intervenţia adresându-se atât tegumentului în exces, cât şi stratului musculo-aponevrotic şi adipos facial, îmbunătăţind astfel rezultatele şi durata efectelor liftingului facial. La nivelul pielii avem excizia tegumentului în exces prin adunarea excesului preauricular şi retroauricular. La nivelul sistemului musculo aponevrotic (SMAS) facial se procedează la scurtări şi plicaturi. Medicul va alege tehnica chirugicală care conferă maximum de siguranţă pacientului, cu cele mai bune rezultate şi cât mai durabile.


De reţinut


Intervenţia de lifting facial nu modifică fizionomia, dar ameliorează efectele îmbătrânirii la nivelul feţei. În urma intervenţiei pacientul are un aer întinerit, odihnit, de prospeţime şi relaxare a fizionomiei. Postoperator echimozele şi edemul dureaza aproximativ 10-20 zile. Şanţul nazogenian, ridurile pleoapelor, suferă corecţii medii. Prezenţa unor cicatrici discrete pre şi retroauricular.


Cand este indicat de facut aceasta operatie de lifting cu fire in zona fetei sau a gatului ?


Această intervenţie de lifting facial cu fire se adresează pacienţilor cu vârste cuprinse între 30 şi 85 ani. Vârsta optimă la care beneficiile intervenţiei sunt maxime se situează între 35 şi 55 ani. Cele mai bune rezultate din punct de vedere psihologic şi social sunt la pacientul tânăr. La pacientul tânăr calitatea pieli este bună şi rezultatele vor fi cu atât mai fiabile. S-a demonstrat faptul că pacientul cu cât este mai tânăr cu atât efectele psihologice pozitive sunt mai mari, cât şi îmbunătăţirea vieţii personale.
Pacienţii sunt de ambele sexe. Nu trebuie să impresioneze pe nimeni programarea bărbaţilor la intervenţii chirurgicale. Acesta este un drept şi un câştig al nivelului nostru de civilizaţie.

Consultul şi analize


Pacientul va descrie istoricul medical insistând asupra problemelor medicale in coagularea sângelul, evoluţia cicatricilor, a infecţiilor intercurente. Pacientul trebuie să işi formeze o părere cât mai reală despre posibilităţile tehnicii, despre intervenţie şi perioada de recuperare.

Analize medicale de facut inainte de interventie


Minimum de analize necesare preoperator: hemoleucograma, testele de coagulare, glicemia.
Atenţie! Analizele sunt valabile 1 luna de la data eliberarii lor.

Cum se realizeaza interventia de intinerire a fetei cu fire PDO?


Intervenţia estetica de intinerire a fetei cu fire resorbabile se poate realiza sub anestezie generală sau anestezie locală cu sedare IV. În ambele cazuri nu există dureri sau alte neplaceri. În timpul intervenţiei cu anestezie locală, pacientul este conştient dar lipsit de stres sau anxietate. Interventia durează între o oră jumătate şi 5 ore. Pentru corecţia globală a excesului tegumentar al feţei, calea de abord (inciziile) se efectuează în regiunea temporală, preauricular, retroauricular şi în regiunea piloasă retroauriculară, zone care permit disimularea cicatricilor. Pentru minilifting incizia se efectuează pre şi retroauricular.
Pentru suspendarea şi plicatura fasciomusculară se realizează în timpul intervenţiei, pe aceeaşi incizie utilizându-se fire speciale de sutură, perfect tolerate de ţesuturi. Sutura tegumentară este efectuată cu respectarea acelor detalii tehnice chirurgicale ce permit obţinerea unor cicatrici cât mai puţin vizibile la nivel auricular anterior.


Spitalizarea


Spitalizarea durează între 24 şi 72 de ore, îngrijirile postoperatorii durează aproximativ 14 zile, după care subiectul îşi poate relua normal îngrijirile igienice.

Postoperator


Antibioterapia, tratamentul antiinflamator şi aplicaţiile reci sunt prezente în primele 5-7 zile. Firele de sutură se extrag în etape începând din ziua 6-7 postoperator şi terminând în ziua 10-12 postoperator când se elimină pansamentul şi se pot relua îngrijirile igienice. Se recomandă pe perioada tratamentului repausul mimicii cât şi vocal. În primele 2-3 zile are loc edematiere moderată a zonelor operate după care urmează resorbţia edemelor începând cu ziua a 3-a. Echimozele (vânătăile) ce apar în primele zile pot dura circa 14-15 zile. Postoperator durerile sunt inexistente sau sunt minime şi cedeaza la antiinflamatoare obişnuite. Constant pacientul resimte o stare de tensiune la nivelul tegumentului facial care cedează în câteva zile.

Recomandări


Se recomandă evitarea expunerilor la soare în primele trei luni. Se vor evita procedurile cosmetice postoperator circa 4 săptămâni. După circa 3 luni postoperator, resensibilizarea tegumentului este terminată, iar ţesutul cervicofacial este complet dezinfiltrat, rezultatul final poate fi evaluat.
La reluarea îngrijirilor igienice se recomandă utilizarea unui şampon blând, iar vopsirea părului se poate relua după 8 săptămâni cu produse cosmetice puţin caustice. Activitatea socială şi profesională se poate relua după circa 3 săptămâni.

Care este costul (pretul ) unei operatii de lifting facial cu fire resorbabile PDO in zona fetei sau a gatului?

Pretul incepe de la 2000 euro.

Pentru un pret (cost) exact al unei interventii de lifting cu fire resorbabile in zonal fetei sau a gatului, suna si programeaza-te la o consultatie!

Costul consultatiei este de 200 lei

Pentru programare la Clinica Silhouette din Bucuresti

Telefoane: 0722.651.965 , 021-233.98.38, 021.233.98.48

Vezi Locatie Clinica Silhouette din Bucuresti, sector 1.

Complicaţii


Complicaţiile sunt rare, reversibile, constau în hematoame, mici infecţii, edematieri mari, echimoze. Mai rar se întîlneşte contuzia, lezarea nervului facial, care în general recuperează spontan sau beneficiază de tratament specific.

Rezultate


Prin reducerea excesului şi suspendarea elementelor musculoaponevrotice faciale pacientul va câştiga un aspect mai tineresc al trăsăturilor care vor rămâne neschimbate. Astfel pacientul poate să arate cu 7-15 ani mai întinerit şi acest efect se va observa şi după 8-10 ani. Medicul va observa şi va aprecia zonele pe care trebuie insistat şi va alege tehnica cât mai avantajoasă pentru pacient.
Fruntea. Ridurile transversale frontale pot fi corectate în special în porţiunea externă a frunţii. Totodată jumătatea externă a sprâncenei se va ridica cu această ocazie. Ridurile frontale intersprâncenoase verticale şi orizontale nu pot fi corectate cu ajutorul liftingului. Acestea necesită intervenţia endoscopică sau intervenţia deschisă.
Obrazul. Acesta se poate corecta în sensul ascensionării, redistribuirii grăsimii şi reducerii excesului de tegument. Cu această ocazie se va ascensiona şi comisura bucală. Comisura bucală ptozată dă un aspect trist al feţei. Miniliftingul este intervenţia redusă care corectează aceste modificări.
Zona cervicală sau gâtul. Liftingul cât şi miniliftingul corectează ridurile şi grăsimea cervicală.