Parerea doctorului Marek despre operatia de Rinoplastie
Noi vă oferim un grad de satisfacție pentru operațiile de rinoplastie de peste 97%! De ce?
1. intervenția este personalizată în funcție de dorințele pacientului (dacă este nevoie de rinoplastie închisă sau deschisă definește necesitățiile pacientului, care în 99% din cazuri sunt de factură estetică)
2. riscuri foarte mici, aproape de zero.
3. cea mai modernă intervenție: cu ajutorul laserului chirurgical.
4. operatie fără dureri; tratamentul post operatoriu al durerii cu laserul terapeutic cuantic.
5. intervenție fără cicatrici.
6. vânătăi aproape inexistente, care dispar în 14 zile; fața nu se edematiază (umflă) deloc.
7. reoperabilitatea la 5 ani sub 0.5% (în Europa peste 31%, America peste 28%).
Intervenția trebuie să aibă ca obiectiv dorințele, necesitățiile și speranțele pacientului, astfel intervenția devine personalizată și este raportată fizionomiei pacientului astfel încât să fie un nas frumos și în armonie, proporții cu trăsăturile feței.
Riscurile sunt minime ca urmare a unei tehnici fără cusur și a unei experiențe de mii de cazuri în 18 ani de chirurgie plastică. Ce complicații am întâmpinat noi: chist mucos (0.5%), o mică excrescență sub piele, în general invizibilă care dispare sau se îndepărtează cu anestezie locală, mici depozite de colagen sub piele (0.3%) care se pot elimina cu o injecție subcutanată.
Folosirea laserului chirurgical diminuează sângerarea și se poate rezeca cornetele.
De ce ne dorim rinoplastia?
• Este la modă să arăți bine? Chirurgia estetica este o modă, dar și o necesitate a existenței noastre în adaptarea la aparențele moderne.
• Pentru că ne dorim să armonizăm piramida nazală cu restul feței: un nas mai mic și fin ne aduce o întinerire de cel puțin 5 ani, ceea ce nu este de neglijat.
• Vom respira și ne vom oxigena mai bine.
• Ne aduce o stare mai bună și o integrare socială profesională mai buna și arătăm mai bine și pe Facebook.
• Se poate spune că am scăpat de un „complex” care ne apasă în orice moment.
„Mă simt mai bine. Sunt alt om! Am încercat să obțin ce este mai bun de la viață.”
De retinut!
O rinoplastie reuşită oferă optimism, încredere în viaţă şi o fizionomie întărită
Despre interventie
Rinoplastia reprezintă intervenţia chirurgicală al cărei obiectiv urmăreşte corectarea formei şi dimensiunilor nasului în raport cu dorinţele şi particularităţile fizionomiei individului. Rinoplastia este intervenţia chirurgicală care se adresează piramidei nazale şi căilor respiratorii, în scop corector, reconstructiv şi estetic, sarcină ce revine în primul rînd medicului specialist ORL şi medicului specialist în chirurgie plastică. În funcţie de solicitările subiectului, de condiţiile locale, rinoplastia estetică are efect de reducere şi ascensionare, de corectarea asimetriilor şi diformităţilor la nivelul lobului nazal cât si la nivelul corpului nazal. Piramida nazală se află în mijlocul feţei, este tridimensională şi are multe linii curbe care de asemenea se desfăşoară în spaţiu tridimensional. S-au descris modele care întrunesc principii estetice raportate la reperele fizionomiei. Lungimea nasului, optim, este o treime din lungimea feţei. Piramida nazală este simetrică şi mediană iar aripile nazale nu depăşesc proiecţia inferioară a canturilor interne. Nasul ideal există doar raportat la fizionomia individuală.
Consultul şi analizele medicale
Pacientul va prezenta medicului statusul său biologic cât şi motivaţiile şi speranţele acestuia cu privire la rezultatul intervenţiei de rinoplastie. Totodată medicul va explica elementele intervenţiei şi ale rezultatului cu scopul clarificării obtiunilor pacientului despre intervenţie şi rezultate.
Analize obligatorii
- analize de sânge: hemoleucograma, teste de coagulare (pt, aptt, inr, ts, tc), uree, glicemie, electroliţi (Na, K, Ca, Mg), bilirubină (directă, indirectă, totală), colesterol (total, HDL, LDL), transaminaze (ALT, AST), trigliceride, electroforeza proteinelor serice, proteina C reactivă, proteine totale, VSH, ASLO, fibrinogen, factor reumatoid, teste tiroidă (T3, T4, TSH, Anti-TPO), markeri hepatita B şi C, HIV
- sumar de urină
- radiografie pulmonară
- eletrocardiogramă
- radiografie faţă şi profil a piramidei nazale.
Atenţie! Analizele sunt valabile 1 luna de la data eliberarii lor.
Pregătirea dumneavoastră pentru operatie
- în cadrul consultaţiei vi se recomandă o serie de analize şi investigaţii medicale;
- pentru doamne, este indicat să vă calculaţi menstruaţia astfel încât, să nu fiţi cu 7 zile înainte de ciclu sau în primele 3 zile de sângerare;
- în ziua intervenţiei este interzis să beţi apă sau să mâncaţi cu 6 ore înainte de ora stabilită;
- opriţi fumatul cu 2 săptămâni înainte de intervenţie;
- vă rugăm să ne anunţaţi dacă luaţi medicamente, ce fel de medicamente precum şi motivul pentru care le luaţi;
- dacă ştiţi că aveţi probleme medicale vă rugăm să ne anunţaţi: alergii, diabet, cancer, valvulopatii, cardiopatie ischemică, etc.
Intervenţia chirurgicală
Intervenţia se poate efectua în condiţii de anestezie locală sau generală şi necesită internare minim 12-72 ore. Anestezia locală permite părăsirea mai rapidă a cabinetului, dar are dezavantajul conştientizării fără durere, a mişcărilor şi vibraţiilor din timpul operaţiei. Intervenţia presupune modificarea scheletului osos şi cartilaginos, fără cicatrici vizibile la exteriorul piramidei nazale utilizând o cale de abord endonazală.
Recuperare Postoperator
Tamponament nazal anterior pentru 72 de ore, edemul piramidei nazale este resorbit în cea mai mare parte la 14 zile postoperator şi complet la aproximativ 3 luni, echimozele periorbitale se resorb începând cu ziua a 3-a şi durează până la 21 zile. Postoperator după anestezia generală este necesară internarea pacientului în condiţii spitaliceşti pentru circa 12-72 ore. Firele de sutură endonazale se îndepărtează la 6-7 zile postoperator şi este nedureros. Benzile adezive şi atelele nazale externe se îndepărtează după aproximativ 7-14 zile postoperator după care se pot relua îngrijirile igienice. Tratamentul antibiotic, antiinflamator şi aplicaţiile reci sunt indicate în primele 3 zile.
Echimoze postoperatorii 2-3 saptamini, edem nazal 2-3 luni.
Rezultate definitive de la 6-12 luni. Benzi adezive si atela pentru 14 zile.
Care este costul (pretul ) unei operatii de corectare estetica a nasului?
Pretul incepe de la 1999 euro.
Pentru un pret (cost) exact al unei interventii estetice de corectare a nasului (rinoplastie) , suna si programeaza-te la o consultatie!
Costul consultatiei este de 200 lei
Pentru o programare la Clinica Silhouette din Bucuresti
Telefoane de contact: 0722.651.965 , 021-233.98.38, 021.233.98.48
Vezi Locatie Clinica Silhouette din Bucuresti, sector 1.
Recomandări
În primele 3 luni postoperator se recomandă evitarea expunerii la soare, la frig şi căldură excesivă şi traumatismele locale chiar şi minore pot influenţa în sens nefavorabil forma şi modelarea căluşului precum şi aspectul tegumentului. Piramida nazală poate fi deformată foarte usor. Căluşul osos şi cartilaginos se formează predominant în primele trei luni postoperator şi se modelează până la circa un an, moment în care poate fi apreciat rezultatul final al intervenţiei. Obligaţiile sociale şi profesionale se pot relua la circa 2-3 săptămâni. Se vor evita procedurile cosmetice postoperator timp de 4 săptămâni.
Preturi la alte operatii estetice sau tratamente
Tratamentul ridurilor cu botox
Marirea buzelor cu Acid hialuronic
Tratament laser pentru riduri, vergeturi
Tratament peeling cu laser pentru riduri, keratoza, pete pigmentare
Rezultate
Evaluarea rezultatelor finale se face după 6 luni. Aspectul imediat postoperator al nasului operat poate fi diferit de cel final, în funcţie de particularităţile fiecărui pacient de a edifica şi a construi căluşul osos şi cartilaginos.
Complicaţii
Complicaţiile sunt uşoare şi controlabile. Nemulţumirea pacientului este singurul rezultat nesatisfăcător, care se va corecta cu un retuş după 10-12 luni postoperator.