Operatie de micsorare a sanilor – Mamoreductie

Despre intervenţia de micsorare a sanilor


Operatia de micsorare a sanilor (mamoreductie) este un procedeu chirurgical de înlăturare a excesului glandular şi tegumentar şi remodelarea sânului. În funcţie de volumul glandular sau adipos şi excesul tegumentar se va alege una dintre variante.
În cazurile moderate se va practica mamoreducţia printr-o incizie periareolară, se excizează excesul glandulo-adipos, iar excesul tegumentar se excizează circular tot în jurul areolei. Cicatricea rezultată în urma acestei intervenţii va fi numai în jurul areolei.
În cazul exceselor foarte mari se va efectua o altă metodă de mamoreducţie care presupune şi o cicatrice verticală care pleacă din partea inferioară a cicatricii periareolare.
Uneori ambele procedee sunt efectuate simultan. Vezi aici pretul operatiei chirurgicale.

In conceptul de a extinde frumusetea trupului puteti apela si la alte tipuri de interventii chirurgicale ca liposuctie sau abdominoplastie sau chiar tratamente injectabile pentru eliminarea ridurilor cu botox sau acid hialuronic.


Analize obligatorii


- analize de sânge: hemoleucograma, teste de coagulare (pt, aptt, inr, ts, tc), uree, glicemie, electroliţi (Na, K, Ca, Mg), bilirubină (directă, indirectă, totală), colesterol (total, HDL, LDL), transaminaze (ALT, AST), trigliceride, electroforeza proteinelor serice, proteina C reactivă, proteine totale, VSH, ASLO, fibrinogen, factor reumatoid, teste tiroidă (T3, T4, TSH, Anti-TPO), markeri hepatita B şi C, HIV
- sumar de urină
- radiografie pulmonară
- eletrocardiogramă
- control cardiologic
- ecografie mamară
Atenţie! Analizele sunt valabile 1 luna de la data eliberarii lor.