Despre interventia de lifting mamar sau mastopexie
Scopul acestei intervenţii de lifting mamar (mastopexie) este ascensionarea sanului, fără reducerea volumului sau cu reducere minimă în scop de simetrizare, redându-i acestuia formele curbe, estetice şi proporţionale, o poziţie optimă a aureolei mamare. Se adresează femeilor ai căror sâni sunt ptozati, “căzuţi “ de la poziţia optimă, sau acelor sâni care sunt asimetrici ca poziţie, când intervenţia este unilaterală.
Sanul normal
Poziţia optimă şi volumul optim sunt elemente importante în alegerea rezultatului final. Clasic, se descrie poziţia mamelonului ca fiind la 18-22 cm de mijlocul claviculei, sau 1-2 cm sub linia care uneşte mijloacele braţelor. Volumul optim este considerat 275 cc, sub 200cc sânul este hipodezvoltat, iar peste 350cc sânul devine hipertrofic cu tendinţe de ptoza.
De reţinut
Această intervenţie de mastopexie redă sânului un aspect estetic, cu un volum şi o poziţie optimă. Areola mamară are o poziţie optimă, simetrică. Vor exista cicatrici circumareolare, subareolare, rareori în şanţul submamar. Aceste cicatrici vor rămâne mai mult sau mai puţin vizibile, sau se pot eclata şi vor necesita o reintervenţie de revizuire a cicatricilor. Intervenţia nu este mutilantă, sarcina şi alăptarea sunt posibile, în general la nivelul glandei nu se intervine. Rezultatele sunt de lungă durată. Este necesar menţinerea unui sutien, în scop modelator aproximativ 3 luni.
Consultul şi analizele medicale
Pacienta va descrie istoricul medical insistând asupra problemelor medicale ale sânului, dureri, inflamaţii, mastite în antecedente, intervenţii chirurgicale, antecedente personale fiziologice, număr de naşteri, de avorturi, perioada de alăptare, instalarea primei menstre, a climacteriului, tipuri de anticoncepţionale folosite.
Analize preoperatorii necesare sunt analize ale sângelui, ale urinei, examen radiologic al sânului, mamografie/scopie, examinarea de către un medic specialist oncolog.
Analize medicale necesare pentru operatia de ridicare a sanilor
- analize de sânge: hemoleucograma, teste de coagulare (pt, aptt, inr, ts, tc), uree, glicemie, electroliţi (Na, K, Ca, Mg), bilirubină (directă, indirectă, totală),
- colesterol (total, HDL, LDL), transaminaze (ALT, AST), trigliceride, electroforeza proteinelor serice, proteina C reactivă, proteine totale, VSH, ASLO, fibrinogen, factor reumatoid, teste tiroidă (T3, T4, TSH, Anti-TPO), markeri hepatita B şi C, HIV
- sumar de urină
- radiografie pulmonară
- eletrocardiogramă
- ecografie mamară.
Atenţie! Analizele sunt valabile 1 luna de la data eliberarii lor.
Pregătirea dumneavoastră pentru operatia de lifting mamar
- în cadrul consultaţiei vi se recomandă o serie de analize şi investigaţii medicale;
- este indicat să vă calculaţi menstruaţia astfel încât, să nu fiţi cu 7 zile înainte de ciclu sau în primele 3 zile de sângerare;
- în ziua intervenţiei este interzis să beţi apă sau să mâncaţi cu 6 ore înainte de ora stabilită;
- opriţi fumatul cu 2 săptămâni înainte de intervenţie;
- vă rugăm să ne anunţaţi dacă luaţi medicamente, ce fel de medicamente precum şi motivul pentru care le luaţi;
- dacă ştiţi că aveţi probleme medicale vă rugăm să ne anunţaţi: alergii, diabet, cancer, valvulopatii, cardiopatie ischemică etc.
Durata intervenţiei chirurgicale de ridicare a sanilor
Operatia se desfăşoară sub anestezie generală şi durează între 1 şi 3 ore. Durerile postoperatorii, senzaţia de tensiune sunt minime şi suportabile în special în primele 24-48 ore. Aplicaţiile reci locale reduc inflamaţia şi durerile.
Postoperator
Se vor aplica pansamente în primele zile şi ulterior intervalul dintre pansări va creşte. Firele de cele mai multe ori sunt resorbabile sau se scot după 10-14 zile. În situaţii cu evoluţii mai complexe necesită internare 1-5 zile.
Care este costul (pretul) unei operatii de ridicare a sanilor?
Pretul acestei operatii incepe de la 2500 euro.
Pentru un pret (cost) exact al unei interventii chirugicale de ridicare a sanilor, suna si programeaza-te la o consultatie!
Costul consultatiei este de 200 lei
Pentru programare la Clinica Silhouette din Bucuresti
Telefoane: 0722.651.965 , 021-233.98.38, 021.233.98.48
Vezi Locatie Clinica Silhouette din Bucuresti, sector 1.
Preturi la alte operatii estetice sau tratamente
Pret Tratament riduri cu Botox
Pret Tratament riduri cu Acid hialuronic
Pret Marirea buzelor cu grasime proprie
Tratament laser pentru riduri, cicatrici post acnee, vergeturi
Peeling cu laser pentru riduri, keratoza, pete pigmentare, pistrui
Recomandări
Igiena locală este posibilă după îndepărtarea pansamentului. Revenirea la răspunderile sociale şi profesionale se face treptat după prima săptămână. Viaţa sexuală normală poate fi reluată la 3 săptămâni postoperator. Se recomandă purtarea cu perseverenţă a unui sutien bine adaptat la noua forma a sânilor pe o perioadă de 3 luni postoperator. Se pot procura sutiene medicinale cu suport antidecubit.
Complicaţii
Complicaţiile sunt în general minime, mult mai reduse decât la mamoplastia de reducere. Complicaţii ca hematomul, seromul, suprainfectarea, mici necroze cutanate sunt uşor rezolvabile prin tratament. Cea mai neplacută problemă este eclatarea cicatricilor şi nevoia de revizuire cicatriceală după un interval minim de 6 luni.
Rezultate
Intervenţia nu este mutilantă, sarcina şi alăptarea sunt posibile după 1 an postoperator. Rezultatele sunt de lungă durată, posibilă o ptozare minimă, dar fără modificarea esteticii, de la poziţia postoperatorie.