Despre intervenţia de liposuctie (lipoaspiratie)
Lipoaspiratia ( liposuctia ) este una dintre cele mai solicitate intervenţii (operatii) chirurgicale la ora actuală în lume corectând deformări ca urmare a unor depuneri de grăsime în zone mai mult sau mai puţin atractive ale siluetei şi care nu regresează în urma dietelor sau a efortului fizic. S-a constatat că dieta cât şi exerciţiile fizice au un efect global în diminuarea ţesutului grasos, greutatea organismului se reduce, grosimea paniculului adipos se reduce uniform dar aceste depozite sunt influenţate în mică măsură. Persoanele care au o predispoziţie ereditară în depunerea de grăsimi în diverse zone preferenţial, vor avea cu atât mai puţin succes.
Principiul metodei
Principiul metodei constă în extragerea selectivă a depozitelor de grăsime cu ajutorul unor canule speciale până la obţinerea conturului scontat. Aceste canule se introduc prin mici incizii de 3-6 mm care ulterior nu vor lăsa cicatrici vizibile. Canulele de liposucţie sunt cuplate la un aspirator chirugical şi prin orificile cu care sunt prevăzute, aspiră. Se produce o micşorare a volumului în zonele liposucţionate obţinându-se silueta dorită. Acest efect are un caracter permanent care rămâne chiar dacă organismul tinde să acumuleze grăsimi din nou.
De reţinut
Liposucţia nu este un tratament pentru obezitate generalizată. Nu corectează celulita, nici vergeturile, nu face corecturi impresionante ale siluetei. Este posibil să fie nevoie de o nouă liposucţie pentru accentuarea rezultatului la un interval de câteva luni. Pielea supraiacenta zonei liposucţionate poate să rămână în exces după aspiraţia depozitului de grăsime. În general, acest exces de piele se retractă. În cazurile în care excesul de piele nu se retractă este necesară excizia chirugicală.
Imperfecţiuni în planeitatea şi netezimea zonei
Se pot scoate cantităţi cuprinse între 2 şi 3l de aspirat grasos la o singură intervenţie chirugicală. Dacă se depăşeşte această cantitate este necesară transfuzia de sânge. Operatia de liposuctie poate să ofere o siluetă estetică, armonioasă, atractivă.
Consultul şi analizele medicale
Pacientul va descrie istoricul medical insistând asupra problemelor medicale in coagularea sângelul, evoluţia cicatricilor, a infecţiilor intercurente. Pacientul trebuie să işi formeze o părere cât mai reală despre posibilităţile tehnicii, despre intervenţie şi perioada de recuperare.
Analize obligatorii
- analize de sânge: hemoleucograma, teste de coagulare (pt, aptt, inr, ts, tc), uree, glicemie, electroliţi (Na, K, Ca, Mg), bilirubină (directă, indirectă, totală), colesterol (total, HDL, LDL), transaminaze (ALT, AST), trigliceride, electroforeza proteinelor serice, proteina C reactivă, proteine totale, VSH, ASLO, fibrinogen, factor reumatoid, teste tiroidă (T3, T4, TSH, Anti-TPO), markeri hepatita B şi C, HIV
- sumar de urină
- radiografie pulmonară
- eletrocardiogramă
- ecografie abdominală (în cazul lipoaspiraţiei în zona abdominală).
Atenţie! Analizele sunt valabile 1 luna de la data eliberarii lor.
Pregătirea dumneavoastră pentru operatie
- în cadrul consultaţiei vi se recomandă o serie de analize şi investigaţii medicale;
- pentru doamne, este indicat să vă calculaţi menstruaţia astfel încât, să nu fiţi cu 7 zile înainte de ciclu sau în primele 3 zile de sângerare;
- în ziua intervenţiei este interzis să beţi apă sau să mâncaţi cu 6 ore înainte de ora stabilită;
- opriţi fumatul cu 2 săptămâni înainte de intervenţie;
- vă rugăm să ne anunţaţi dacă luaţi medicamente, ce fel de medicamente precum şi motivul pentru care le luaţi.
- dacă ştiţi că aveţi probleme medicale vă rugăm să ne anunţaţi: alergii, diabet, cancer, valvulopatii, cardiopatie ischemică etc.
Intervenţia chirurgicală
Anestezia poate fi locală pentru cantităţi mici şi medii de grăsime extrasă sau generală pentru cantităţi mai mari. Este unanim admis că la o şedinţă de liposucţie, cantitatea de 3000 cc de extras este limita maximă care se poate extrage fără transfuzie de sânge izogrup. Liposuctia se efectueaza cu canule de grosimi pina la 12 mm, care vor fi introduse prin incizii de aceleasi dimensiuni. Ca urmare cicatricile vor fii inaparente sutura subdermica nu lasa cicatrici.
Postoperator
După intervenţia de liposuctie, subiectul este pansat compresiv, peste care este aplicat un corset sau ciorap cu rol de compresie. Pot să apară postoperator dureri uşoare care cedează la antialgice obişnuite (keturol, algocalmin etc), dar senzaţia cea mai frecventă este cea de constricţie, tensiune, care impiedică mobilizarea energică. Activităţile sociale şi răspunderile profesionale se pot relua după 3 zile. Intervenţiile unde este necesară o extragere în cantitati mari, necesită internare minim 24 ore.
Complicaţii
Complicaţiile acestei intervenţii apar cu o incidenţă redusă, sunt tratabile şi urmările sunt aproape inexistente. Sunt citate în literatură edemul, hematomul, seromul, suprainfectarea zonei liposucţionate. Cu o evoluţie mai serioasă dar mult mai rar, pot apărea tromboflebita, tromb embolismul pulmonar.
Care este prețul (costul) operatiei de liposuctie in zone ca abdomen, coapse, solduri, fese, genunchi, brate, barbie ?
Preturile operatiei depind in functie de metoda aleasa si numarul zonelor in care se efectueaza operatia. Interventia poate avea loc in zone ca: coapse, solduri, fese, brate, abdomen, genunchi, barbie. Costul operatiei pe zona este de 600 de euro.
Pentru un pret (cost) exact al unei astfel de interventii, suna si programeaza-te la o consultatie!
Costul consultatiei este de 200 lei
Pentru programare la Clinica Silhouette din Bucuresti
Pentru programare vezi aici pagina de Contact si Locatie Clinica Silhouette in Bucuresti, sector 1.
Preturi la alte operatii estetice sau tratamente
Tratamentul ridurilor cu botox
Marirea buzelor cu acid hialuronic
Marirea buzelor cu grasime proprie